5 tipov a trikov pre úspešný email marketing

Mali ste niekedy pocit, že sa vaše emaily strácajú v priepasti doručenej pošty a už ich nikdy neuvidíte? Emailový marketing môže byť stále účinným nástrojom na spojenie s vaším publikom a zvýšenie predaja. Tu je 5 jednoduchých tipov, ako vytvoriť emaily, ktoré prinútia vašich čitateľov kliknúť na „odpovedať“ namiesto „odhlásiť sa z odberu“.

1. Poznajte svoje publikum

Chcem poslať kupón na turistické topánky niekomu, kto žije v Miami Beach. Nie je to presne zápas, však? To isté platí pre emaily. Nájdite si čas na pochopenie záujmov a potrieb svojho publika. Sú to mladí profesionáli? Zaneprázdnení rodičia? Podľa toho rozdeľte svoj zoznam emailov a vytvorte správy, ktoré budú rezonovať s každou skupinou. To môže výrazne zvýšiť mieru otvorenia a prekliknutia podľa Campaign Monitor.

2. Názvy emailu, ktoré pútajú pozornosť

Prvý dojem je všetko, a to platí aj pre predmety e-mailu. Urobte ich jasné, stručné a zaujímavé. Predstavte si to ako filmovú upútavku na váš email – mala by ľudí nalákať, aby sa chceli dozvedieť viac. Používajte silné slovesá, držte ich krátke a sladké (ideálne do 50 znakov) a zvážte pridanie štipky naliehavosti alebo zvedavosti, aby ste vzbudili ich záujem, ako to navrhuje Benchmarkemail.

3. Udržujte email krátky a sladký

Ľudia sú zaneprázdnení a schránky sú preplnené. Prejdite rýchlo k veci vo svojom emaile a uistite sa, že je naformátovaný pre mobilné zariadenia. Ľudia čoraz častejšie kontrolujú emaily na svojich telefónoch, preto používajte prehľadné jednostĺpcové rozloženie s veľkým písmom a tlačidlami, na ktoré sa dá ľahko klikať, ako to odporúča Autocorp.

4. Prispôsobte svoj marketing

Trocha personalizácie je dlhá cesta. V pozdrave použite meno predplatiteľa a upravte obsah na základe jeho minulých nákupov alebo záujmov. To ukazuje, že vám na nich záleží, a vďaka tomu sa cítia byť cenení. Pamätajte však, že medzi personalizáciou a strašidelnosťou je tenká hranica. Vyhnite sa používaniu informácií, ktoré sú príliš súkromné, ako uvádza Business News Daily.

5. Výzva na akciu je kľúčová

Čo chcete, aby čitatelia urobili po prečítaní vášho emailu? Navštíviť váš web? Prihlásiť sa na webinár? Vyjadrite to dôraznou výzvou na akciu (CTA). Použite akčné slovesá ako „Stiahnuť“, „Viac informácií“ alebo „Nakupovať teraz“ a zvýraznite svoje tlačidlo s výzvou na akciu a ľahko ho nájdete.

Dodržiavaním týchto jednoduchých tipov môžete zmeniť svoj emailový marketing z dodatočného nápadu na strategickú silu. Nasaďte si teda kreatívnu čiapku, segmentujte svoj zoznam a pripravte sa na vytváranie emailov, ktoré prinášajú skutočné výsledky!

Zdroje:

Vložiť komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.